Кралят на рокендрола Eлвис Пресли винаги е бил любител на

...
Кралят на рокендрола Eлвис Пресли винаги е бил любител на
Коментари Харесай

Пускат на търг мотоциклета Harley-Davidson на Елвис

Кралят на рокендрола Eлвис Пресли постоянно е бил фен на колите и на мотоциклетите. Колекцията му е включвала и извънредно необичаен Harley-Davidson FLH от 1976 година, който е подготвен да отиде при нов притежател, заяви MotorcycleSports.

Мотоциклетът ще бъде продаден на юбилейно събитие във връзка 30 годишнината на аукционната къща Mecum Auctions, което се организира в Индианаполис от 12 до 20 май.

Въпросният FLH е един от редките модели, създадени в чест на 200-годишнината от основаването на Съединени американски щати. Оборудван е със специфична багра и доста детайли, които го вършат неповторим. Налице е и факторът ексклузивност: този съответен образец е създаден единствено в 750 бройки. Черешката на тортата – този Harley е принадлежал на Елвис и е платен година преди гибелта му през 1977 година Самият Елвис е карал мотоциклета си 126 благи, съобщи БНР.

След гибелта на Елвис мотоциклетът е закупен и след това е изложен в два американски хотела с рекламна цел и до през днешния ден. Сегашният притежател е решил да го разгласи за продажба. Мотоциклетът е каран единствено 2 000 благи. Новият притежател обаче ще би трябвало да извади много пари, тъй като последният Harley на Елвис Пресли доближи непостижима сума: 800 000 щатски $.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР