Крал Чарлз III официално встъпи в ролята си на държавен

...
Крал Чарлз III официално встъпи в ролята си на държавен
Коментари Харесай

Новият крал на Великобритания: Чарлз III се възкачи на трона


Крал Чарлз III публично встъпи в ролята си на държавен глава и глава на Английската и Шотландската църкви. Днес знамената в цялото кралство бяха вдигнати за 26 часа, с цел да се означи възкачването на новия монарх на трона. След това още веднъж ще бъдат свалени за интервала на народен печал.

Чарлз III беше провъзгласен за крал, глава на Британската общественост и бранител на вярата. Кралят постави клетва в наличието на сина си Уилям и брачната половинка си и отдаде респект на починалата кралица Елизабет II:

„ Управлението на майка ми беше несравнимо по своята дълготрайност, безрезервност и лоялност. Дълбоко съзнавам това огромно завещание, както и отговорностите и тежките отговорности на Суверенитета, които в този момент паднаха върху мен “, разгласи той.

От балкона на двореца " Сейнт Джеймс ", където се организира церемонията, беше прочетена тържества разгласа.

Специално за събитието пред двореца дойдоха хора от цялата страна. А топовни салюти оповестиха новината за провъзгласяването на новия крал.

След церемонията крал Чарлз се върна в Бъкингамския замък, където също беше посрещнат от хиляди жители. Британският парламент, отпред с премиера Лиз Тръс, поставиха клетва за честност към новия монарх.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР