Кражбите на криптовалута обикновено водят до сътресения на пазара(снимка: CC0

...
Кражбите на криптовалута обикновено водят до сътресения на пазара(снимка: CC0
Коментари Харесай

Хакер върна открадната криптовалута за над $600 млн.


Кражбите на криптовалута нормално водят до разтърсвания на пазара
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакерът, който открадна криптовалута на стойност малко над 600 милиона $, към този момент е върнал по-голямата част от похитените активи, потвърдиха от крипто-компанията Poly Network.

Вече са възобновени Ether токени на стойност 268 млн. $. През последните 24 часа хакерът е върнал на компанията още „ монети ” на стойност 342 млн. $, свързани с три криптовалути, заяви.

Индивидът също по този начин е разгласил няколко страници с бележки, разкривайки за какво той и „ сътрудниците ” му са хакнали компанията и офертите, които Poly Network им е направила.

В ход, който разтревожи специалистите по киберсигурност, хакерът твърди, че компанията му е предложила да заплати 500 000 $, в случай че върне откраднатите активи, и му е дала обещание имунитет от правосъдно гонене. Той обаче споделя, че не е приел предлагането.
още по тематиката
Хакерът към момента държи 33,4 млн. $ откраднати Tether „ монети ”, стана ясно още от изказване компанията. Токените са били замразени от самите Tether, заяви Том Робинсън, съосновател на Elliptic – компания за блокчейн разбори.

Има и други токени – на стойност няколко хиляди $, които още са арестувани от хакера. Не е ясно обаче дали това са част от откраднатите активи.

Хакването на Poly Network се случи във вторник, когато блокчейн уеб сайтът съобщи, че хакери са употребявали в неговата система и са взели хиляди цифрови жетони като Ether. В писмо, оповестено в Twitter, компанията прикани крадците да „ открият връзка и да върнат хакнатите активи ”.

Анонимният хакер твърди, че е за развлечение и с цел да насърчи компанията за продан на криптовалути Poly Networks да усъвършенства сигурността си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР