Кръгът от проверявани лица във връзка с убийството на 44-годишния

...
Кръгът от проверявани лица във връзка с убийството на 44-годишния
Коментари Харесай

Комисар Живко Коцев: Проверяват се още заподозрени за убийството на Пейо Пеев

Кръгът от проверявани лица по отношение на убийството на 44-годишния Пейо Пеев в столичния квартал " Драгалевци " се уголемява. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев. 

" Считаме, че има и други забъркани лица и при първия комфортен миг, когато има задоволително събрани доказателства, ще ги афишираме и ще ги представим ", добави Коцев. Той акцентира, че все още единствено двама са привлечените към наказателна отговорност – брачната половинка на убития и нейната майка.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави, че е формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство под надзора на Районна прокуратура - София. Той сподели още, че мярката на брачната половинка на убития, която е под домакински арест, ще бъде протестирана от наблюдаващия прокурор. 

Припомняме, че в неделя беше открит опърлен автомобил, в който беше намерено тяло на мъж. За закононарушението са упрекнати брачната половинка на убития и нейната майка. Обвинението против тях е за това, че съзнателно са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място. Причината за гибелта е удушаване, показват проверяващите. 

На въпрос на NOVA основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отговори още, че следствието на убийството е интензивно. Той е безапелационен, че гибелта на Пейо Пеев е настъпила вследствие на удушаване. Събрани са задоволително доказателства, които да ангажират отговорността на двете дами.

" Изследваме дали това закононарушение е могло да бъде осъществено единствено от тези две дами или има други лица, които да са оказали помощ във връзка с прикриването на доказателства, заличаването на следи, превозването на автомобила, изместването на тялото от шофьорското място ", уточни той.

Въпреки това отхвърли да каже за какъв брой души става въпрос и каква вероятно е била тяхната роля в закононарушението. По думите му е значимо да се изкажат и патоанатомите за физическото положение на убития и за това дали в тялото му са открити химически субстанции за упояване.

За случая с Димитър Малинов от Цалапица Коцев съобщи, че се надява до десетина дни упрекнатият за убийството му да бъде екстрадиран в България.

Главният секретар разяснява и случая с бомбените закани в учебни заведения от страната и съобщи, причинителят им има здравословни проблеми и занапред би трябвало да се откри дали той може да носи наказателна отговорност. Установено е устройството, от което са изпратени заплашителните известия, стана ясно от изказването.

Междувременно продължава работата по тежкия пътен случай, при който почина футболният треньор Ферарио Спасов. До месец се чака да е подготвена автотехническата експертиза, която да постави завършек на следствието на аргументите за злополуката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР