Митнически служители задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари

...
Митнически служители задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари
Коментари Харесай

Митничари задържаха 14 116 кутии контрабандни цигари на Дунав мост-2

Митнически чиновници задържаха 282 320 къса (14 116 кутии) цигари в товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от България за Германия и Белгия. Проверката е осъществена в региона на Дунав мост 2 Видин - Калафат  и е част от провежданата интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на смесени екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

На 12.05.2024 година, към 9:00 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин идва на изходящо трасе от страната товарна комбинация, ръководена от български жител. Според показаните от лидера документи, той е превозвал артикули с направление от България за Германия и Белгия. Митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика “ - Лом селектират транспортното средство за инспекция. В хода на контролните дейности в част от палетите в товарното помещение на ремаркето са открити цигари, които не са разказани в товарителниците.





Товарният автомобил е съпроводен до Митническо бюро Видин, където при последвалата физическа инспекция са открити общо 282 320 къса (14 116 кутии) цигари. Установените тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни без придружителни документи, в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).   



Водачът е обяснил, че акцизните артикули не се негови и не знаел за тях. Цигарите са арестувани и по случая е формирано административнонаказателно произвеждане.

Пренасянето през вътрешна граница на цигари с български бандерол в нарушаване на ЗАДС е индикация за незаконна продажба на акцизните артикули за противозаконна облага в други страни в Западна Европа, където пазарната им цена е доста по-висока.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР