Ново затворническо общежитие ще има в Пловдив до няколко месеца,

...
Ново затворническо общежитие ще има в Пловдив до няколко месеца,
Коментари Харесай

Модернизират затворническото общежитие в Пловдив

Ново затворническо общежитие ще има в Пловдив до няколко месеца, оповестиха от правосъдното министерство. Проектът включва реорганизация на съществуващи здания на територията на затворническото общежитие от открит вид в града. Целта е да се основат модерни условия за настаняване на наказаните при изтърпяване на присъдите им.

В новото оборудване ще могат да бъдат настанени до 130 души. В него ще има 65 спални пространства за по двама лишени от независимост. Предвидени са и килии за лица със специфични потребности. В съвременна двуетажна постройка са построени независими санитарни възли в спалните пространства, а на етажите има общи бани. Ще има четири обзаведени кухни, свързани с трапезарии. На територията на общежитието се построяват също спортни площадки, перално поделение, пространства за надзорния и административния състав.

Към общежитието се основава и едно от четирите преходни отделения в страната, така наречен half way house, с които се вкарва нова идея за подготовка обществената интеграция и акомодацията на пандизчиите преди връщането им в обществото. То е с потенциал за 9 места.

Средствата са плана са отпуснати безплатно по стратегия " Правосъдие " на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Служебниет министър на правораздаването Мария Павлова и шефът на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха на място терена и ревизираха по какъв начин се извършват ремонтните действия в общежитие " Хеброс " към Пловдивския затвор, в чийто корпус също са планувани ремонтни действия за възстановяване на изискванията.

От пандиза и общежитието към него постъпват голям брой сигнали и недоволства за положението на пространствата, в които лишените от независимост изтърпяват присъдите си. Многократно са отправяни рекомендации за възстановяване на санитарно-битовите условия тав годишните отчети на националния омбудсман и от неправителствени организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР