САЩ трябва да използват влиянието си, за да запазят стабилността

...
САЩ трябва да използват влиянието си, за да запазят стабилността
Коментари Харесай

Вучич: САЩ трябва да използват влиянието си за запазване на стабилността в региона

„ Съединени американски щати би трябвало да употребяват въздействието си, с цел да запазят стабилността в Западните Балкани “.

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич по време на диалога си със заместник-държавния секретар по въпросите на обществената дипломация и публичните връзки на Съединени американски щати Елизабет Ален, заяви „ Политика “.

" Посочих натиска, пред който са изправени Сърбия и сърбите, и помолих Съединени американски щати да засилят ангажираността си и да употребяват въздействието си, с цел да запазят стабилността в района и да основат предпоставки за откровено съдействие и съответен прогрес на района и всички наши жители към по-добро и по-проспериращо бъдеще ", написа Вучич в Instagram.

Той уточни, че двамата са разискали и районни и геополитически въпроси, както и укрепването на двустранните връзки сред Сърбия и Съединени американски щати.

" Разгледахме опциите за разширение на съдействието сред Сърбия и Съединени американски щати в региона на културата и образованието, изключително разнообразни типове стратегии за стипендии, продан на студенти, просвета и познания ", добави сръбският президент.

Вучич съобщи, че са разискали поддръжката на Вашингтон за напредъка на Сърбия по пътя към пълноправно участие в Европейски Съюз./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР