Крадци, преструващи се на парижки работници, успяха да смъкнат от

...
Крадци, преструващи се на парижки работници, успяха да смъкнат от
Коментари Харесай

Чевръсти крадци отмъкнаха 12 картини във Франция посред бял ден

Крадци, преструващи се на парижки служащи, съумяха да смъкнат от стените във френската столица най-малко дузина от пикселираните изображения на френския градски художник " Инвейдър ". И от измежду бял ден.

От управата на града оповестиха, че са решили да издигнат обвинявания на двамата хитреци за " корист с въздействие ", защото те са се пробвали да се " маскират " като майстори и са се възползвали от униформите, с цел да смъкват неусетно мозаечните творби на изкуство из града. Дали обаче ще има следствие и за самата кражба - към момента не се знае.

" Инвейдър " е неизвестен махленски актьор, който употребява разноцветни керамични плочки за баня, с цел да украсява скрито сивите жилищни постройки в Париж с пикселирани съоръжения.

В съвсем всички случаи той употребява стилистиката на графиките от ранните видео игри като " Пакмен ", " Спейс Инвейдърс " или " Супер Марио ". И въпреки и от време на време полицията да му основава проблеми, мозайките му са посрещани с удивление от жителите и посетителите на Париж.

Някои от копията на инсталациите му се продават за стотици хиляди долари. Така, преди две години той даже съумя да продаде своя мозайка за 256 000 $. На нея той бе измайсторил кунг-фу кучето " Хонг Конг Фуни " от 70-арсаката едноименна анимация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР