КПКОНПИ прекрати производството срещу бившия генерален директор на БНР Александър

...
КПКОНПИ прекрати производството срещу бившия генерален директор на БНР Александър
Коментари Харесай

КПКОНПИ прекрати разследването срещу бившия шеф на БНР за конфликт на интереси

КПКОНПИ приключи производството против някогашния общоприет шеф на БНР Александър Велев по отминалост.

Установено е, че на 11 август 2016 година той е дал на Съвет за електронни медии за безплатно прилагане " Пежо 607 ", благосъстоятелност на националното радио. В сигнала до КПКОНПИ се твърди, че това е метод за обезпечаване на поддръжка от страна на членовете на Съвет за електронни медии. Съгласно закона обаче при приключване на тригодишен давностен период от осъществяване на нарушаването не може да бъде формирано произвеждане за спор на ползи. По тази причина производството във връзка с Александър Велев е прекъснато, защото сигналът е постъпил в Комисията на 07 януари 2020 година
 Александър Велев е новият началник на БНР
Александър Велев е новият началник на БНР

Вече е бил общоприет шеф по времето на Иван Костов

Като общоприет шеф на БНР на 16 май 2017 година Велев е сключил контракт с частна компания по ръководство и предпазване на документите на БНР , включително и електронни услуги. Установено е, че договорът е настоящ и сега. По него са изплатени две суми - на 21 декември 2017 и на 20 май 2019 година Плащанията са осъществени от други лица, а изпълнителят по контракта не се съставлява и ръководи от свързани с него лица. Така, по тази част от сигнала не е открит спор на ползи за Велев заради липса на частен интерес.

Сигналът в тази си част е препратен на Съвет за електронни медии и на Държавна организация " Архиви " за предприемане на дейности по подготвеност, защото съгласно Закона за Националния архивен фонд, Държавна организация " Архиви " управлява опазването на документите в държавните институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР