Коя калинка в Столична община реши да премахне бус лентата

...
Коя калинка в Столична община реши да премахне бус лентата
Коментари Харесай

Борис Бонев: Коя калинка в Столична община премахна бус лентата по бул. "Цариградско шосе"

Коя калинка в Столична община реши да отстрани бус лентата по бул. " Цариградско шосе ", пита през днешния ден Борис Бонев от страницата на " Спаси София " във фейсбук.

В сектора от бул. " Яворов " до хотел " Плиска " жълтата багра, обозначаваща бус лентата е заличена с черна багра от горната страна и са махнати пътните знаци, указващи, че това е лента единствено за градския превоз, прибавя Андрей Зографски, деятел от " Спаси София ".

" Това е скоростен кулоар за градския превоз и " Спаси София " и премахването й е в цялостно несъгласие с Плана за развиване на устойчива градска подвижност, който Столичната община одобри неотдавна ", разяснява Бонев.

В предизборната стратегия на Йорданка Фандъкова, претендент за кмет на София се дава обещание, че ще се усили с 20% скоростта на градския превоз и посредством нови бус ленти. Как ще стане това като се заличават настоящите, питат от " Спаси София ". Активистите акцентират, че 5 години са били нужни, с цел да убедят общината да я сложи по най-натоварената с коли артерия на града.

Те недоумяват какъв е смисълът от инсталираните наскоро видеокамери по бул. " Цариградско шосе " за да се глобяват нарушителите, влизащи в бус лентата, откакто тя е отстранена от през днешния ден.

Столична община: по този начин се понижават тапите при включването от " Яворов "

На питане на " Дневник " каква е повода за премахването на бус лентата, от Столичната община обясниха следното:

" Бус лентата не е отстранена, а е удължена с 240 м зоната за престрояване на колите, които идват от Телевизионната кула и се качват на " Цариградско шосе " в посока потел " Плиска ". Преди да бъде направено това изменение, поради преплитането на потоците коли се получаваха тапи, които стигаха до Орлов мост ".

От общината прибавят, че даже са нараснали бус лентата преди въпросната права от бул. " Яворов " до хотел " Плиска " с още 160 м, с цел да се облекчи прекосяването на градския превоз. За водачите на коли това решение е положително, разясниха таксиметрови водачи.

От гражданската организация " Спаси София " упорстват краткотрайният кмет Ирина Савина незабавно да разпореди да се върне бус лентата, " с цел да не се загуби навикът на водачите да не влизат крайната дясна лента по бул. " Цариградско шосе ". Борис Бонев декларира, че ще се бори скоростния кулоар за градския превоз по този бул. да бъде възобновен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР