Котките са интелигентни животни, които имат своя начин на общуване.

...
Котките са интелигентни животни, които имат своя начин на общуване.
Коментари Харесай

Как си общуват котките

Котките са интелигентни животни, които имат своя метод на другарство. Те също показват себе си – усеща, искания, страсти. Комуникират и между тях, и със своя собственик, стига несъмнено, да се научите да ги разбирате.

Отглеждането на котка у дома би било прелестен опит, в случай че научите езика на тялото на котките. Ето малко помощ от нас, с цел да разберете по какъв начин поддържат връзка котките:

Общуване с очи – в случай че забележите, че любимецът ви е вперил взор във вас по-дълго време, то приемете, че ви предизвестява и ви е сърдит. Ако котката е съсредоточена, значи нещо мощно е привлякло вниманието ѝ.

Спокойна е, когато очите и са леко притворени, а когато зениците са разширени, значи се усеща мощно застрашена.

Общуване с уши – изправени и ориентирани на открито уши на котката са знак, че си имате работа с щастлива котка. В случай че тя е наострила уши напред, значи, че е чула нещо обезпокоително, евентуално мишка.

Когато са обратно, котката се опасява или тормози от нещо. Изправени и ориентирани обратно уши демонстрират, че котката е подготвена за борба. Ако видите, че животното е снишило ушите си до главата, то то е уплашено от нещо.

Общуване с мустаци – в случай че домашният любим е с отпуснати мустаци, то той е подготвен за игра, връзка и отмора. В случай че е наострил мустаците напред, значи нещо го тревожи. Котка с прибрани до лицето мустаци, е уплашена.

 Котките употребяват опашката си, с цел да поддържат връзка

Общуване с опашка – когато котката маха с опашка, това е знак за наслада и удовлетворение. Тя е подготвена за игри и за проучване на средата, която я заобикаля. Ако котето лежи и котешката опашка е отпусната, то предостатъчно мързелува. Котка с настръхната опашка е ядосана и настроена нападателно. Това е предизвестие както към други от нейния тип, по този начин и към хората.

Общуване с тяло – котка в бойна подготвеност е тази с изправен и наежен тил. Когато тя ви е умилква и търка, значи е в игриво, отзивчиво и грижовно въодушевление. Ако се пробвате да я погалите, само че тя стартира да маха с лапи, ви споделя да не се доближавате. Тогава е във вражеско въодушевление.

Общуване със звуци – мяукането може да значи много неща, ето за какво би трябвало да вземете под внимание и останалите горе посочени фактори, с цел да разберете какво тъкмо желае вашия домакински любим. Чрез сладкото мяу, котката може да търси внимание, че е раздразнена от нещо, че има някакъв проблем и чака от вас да го решите.

Мъркането е знак за наслада от вашата компания. Котките мъркат, когато са щастливи и удовлетворени. Ръмженето на котката, въпреки това, си е сигурна подсказка за нахлуване, боязън или яд.

Това са способи за другарство на котките както с хората, по този начин и с други от нейния тип.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР