Барикадиралият се в Пловдив Венцеслав Караджов снощи е предупредил сина

...
Барикадиралият се в Пловдив Венцеслав Караджов снощи е предупредил сина
Коментари Харесай

Барикадиралият се Венцеслав Караджов искал да се обеси с кабел

Барикадиралият се в Пловдив Венцеслав Караджов нощес е предизвестил сина си да не се прибира у дома. Това сподели пред публицисти юристът на Караджов Зоя Тошкова. Тя описа, че към 4:30 часа тази заран, когато се чула с Караджов, той ѝ е споделил, че е направил опит да се обеси, само че кабелът се е скъсал. Това той приел като " знак на ориста ", че не би трябвало да завършва със себе си, а би трябвало да се съобщи непринудено, изясни Тошкова.

Според нея, в случай че методът към него е бил нападателен, е било допустимо той да извърши някакви рискови дейности. Тошкова е била в непрекъсната връзка с полицията. Тя изясни, че съгласно нея основната роля на пратеник в тази обстановка е изиграл началникът на отдел „ Криминална полиция “ в Пловдив комисар Георги Тасев.

Адвокат Тошкова описа още, че през вчерашния ден към 17:30 часа се обажда на Караджов и му изпраща окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което той е наказан на пожизнен затвор за убийството на родителите си. 

Тогава Караджов стартира да се сбогува и споделя, че неговият живот е приключил и няма да лежи почтен в пандиза. Тошкова цитира и клиента си, който споделя: „ След като всички сили хвърлиха да изкарат мен почтения отговорен, в този момент аз ще работя, както си желая “. Караджов декларира, че е въоръжен и има туба с бензин и акцентира, че ще се отбранява до последно. 

Очевидно е блъфирал, тъй като полицията не е намерила никакви рискови субстанции, сподели Тошкова. 

На въпрос по какъв начин Караджов реагира на решението за дефинитивна присъда, Тошкова отговори, че той не я приема, както и тя. „ Не може да се потупаме в гърдите, че сме в народна власт и да осъдят някого без доказателства “, сподели юристът. 

Караджов беше отведен от следствения арест на Окръжна прокуратура към пловдивския затвор, където ще изтърпява доживотната си присъда. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР