Котките с големи уши не са никак малко. Със сигурност

...
Котките с големи уши не са никак малко. Със сигурност
Коментари Харесай

Породи котки с големи уши

Котките с огромни уши не са по никакъв начин малко. Със сигурност е много необичайно да забележим такива любимци, защото не сме привикнали и тези породи не са най-известните в света, а и са много екзотични. Тези котки наподобяват доста благо и даже величествено, а точно тъкмо поради огромните си уши.

Породи котки с огромни уши

От практическа позиция нуждата от огромни уши се изяснява с това, че те оказват помощ за топлообменните процеси на тези животни. Именно по тази причина по-голяма част от породите котки с огромни уши са от южните региони на планетата ни, защото те се нуждаят от бързо изстудяване на тялото, а огромните им уши им оказват помощ в това.

Абисинска котка

Елегантната, грациозната и красива порода има антични африкански корени, а също по този начин ушите им са с формата на конуси. Тези котки имат много мускулесто тяло и къса четина, само че и доста забавна шарка.

Канаани

Породата е пробна и относително млада, като е изкуствено селектирана в Израел едвам в края на 2000 година. Котката е кръстоска сред няколко породи, като има също по този начин големи и много преносими уши.

Хавана браун

 Хавана браун

Тази порода още веднъж е изкуствено селектирана и публично е записана през 1958 година. Има едноцветна тъмно-кафява четина и несъмнено голямо уши за сметка на дребното си тяло, като по този начин наподобява много екзотично. Особеност на породата е издължената муцунка и изразителните очи, които наподобяват доста умни.

Девон рекс

Те са доста благи и сладки животинки, само че също по този начин имат много невероятна осанка. Има британски генезис, като козината на котката е нежна и много къса. Заедно с това тялото на животното е стройно, краката са дълги, а гърдите са солидни и необятни. Очите имат бадемовидна форма, а ушите са ниско ситуирани и с значителен размер, имайки поради размера на тялото.

Корниш рекс

Котката има забавен и ексцентричен външен тип, а също по този начин наподобява много аристократично. Козината още веднъж е къса и леко вълниста, а тялото е грациозно. Ушите са много дълги, наподобяващи даже на елфски, а опашката е тънка

Ориенталска котка

Това действително е тип сиамска котка, която има къса четина и междинен размер на тялото. Ушите на тези сладки питомци са в действителност големи, а също по този начин те се срещат в много разнообразни цветови шарки.

Серенгети

Тези котки имат в действителност другоземен външен тип, като са резултат от изкуствено селектиране на ориенталските късокосмести и бенгалски породи. Имат освен много огромни уши, само че също по този начин много дълго тяло и красиви изумрудени очи.

Савана

 Савана

Доста огромни са и могат да доближават на тегло до 10-на кг. Имат присъщ петнист цвят и див външен тип. Очите им са зелени и много изразителни, а ушите огромни.

Донски Сфинкс

Това може би е една от най-известните породи котки от по-екзотичните, която даже постоянно бива оприличавана с извънземно, заради ексцентричния си външен тип. Ушите на котките са големи, като са ситуирани високо и са леко наклонени напред.

Украински левкой

Сравнително нова и още веднъж изкуствено селектирана порода котки, а точно в края на 2004 година. Има огромни и клепнали уши, а също по този начин много къса четина и мускулесто тяло.

Ако сте горделив притежател на една от тези породи котки с огромни уши, тогава е значимо да бъдете подготвени към по-особени грижи за ушите им. Важно е постоянно да ги почиствате с клечки за уши, които са авансово напоени с топла вода, като можете да употребявате и специфичните средства за тази цел, които се продават в зоомагазините.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР