Косовският заместник-министър Ариян Даци загина в планината Брезовица, в южната

...
Косовският заместник-министър Ариян Даци загина в планината Брезовица, в южната
Коментари Харесай

Зам.-министър на Косово загина в лавина

Косовският заместник-министър Ариян Даци почина в планината Брезовица, в южната част на Косово, близо до границата с Република Македония. Даци е бил покрит от лавина, оповестиха управляващите в Прищина, представени т БГНЕС.
Ариян Даци беше зам-министър за диаспората и стратегическите вложения в Косово. Ариян Даци е наследник на някогашния ръководител на Народното събрание на Косово Неджад Даци.
През последните два дни ситуацията и на Западните Балкани е тежка. В Сърбия през идващите два дни ще бъде в действие червен код поради предстоящи мощни снеговалежи в южната, централната и западната част от страната. Почти в цяла Сърбия дебелината на снежната завивка сред 19 и 45 см. В Косово тя към този момент надмина половин метър, а в региона на Гиляне и на курорта Брезовица в Шар планина дебелината към този момент е метър.
В планините на Босна и Херцеговина към този момент е оповестено или следва да се разгласи спешна обстановка поради мощен снеговалеж, предава македонското електронно издание " Център ", представено от Агенция " Фокус ". Според информация от ски центровете в региона на Босанско-Грахово, макар че снеговалежите са намалели, мощният вятър основава дълбоки преспи, заради което транспортната техника не може да разчисти пътищата както към ски пистите, по този начин и към селата Преодец и Тишковец, където се намират част от хотелите на ски туристите.
В македонския курорт Попова шапка, снежната завивка доближи до 1 метър, а на подстъпите на ски курорта Маврови ханове има 83 см сняг, в Тетово – 32 см, Пожарене – 52 см. Обилните снеговалежи провокираха същински ужас в придвижването по автомагистралата Скопие – Тетово, а от там за Охрид, както и по пътя Струга – Кафасан, както и Куманово – Крива паланка – българска граница.
В Хърватия също поради мощни ветрове са затворени огромна част от пътищата, които водят за Далматинското крайбрежие, както и за автомагистралата Загреб – Риека.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР