Косово и Сърбия имат споразумение за нормализиране на отношенията, което

...
Косово и Сърбия имат споразумение за нормализиране на отношенията, което
Коментари Харесай

Курти: Косово трябва да се пребори с екстремистите, които вярват в сръбския свят

Косово и Сърбия имат съглашение за нормализиране на връзките, което би трябвало да изпълнят, съобщи министър председателят на Косово Алабин Курти по време на срещата " Европейска Хърватия: ретроспекция и вероятност " в Дубровник, заяви „ N1 “.


Курти взе участие в конференция, проведена от хърватския народен представител Тонино Пицула.

Косовският министър-председател акцентира, че страната му " би трябвало да се оправи с екстремисти, ултранационалисти, десни, които имат вяра в " сръбския свят " и го възприемат като съветски свят... това са хора, които се възхищават на Милошевич или Путин ".

Косово " се нуждае от господство на закона и дата за нови избори ", съобщи Курти и добави, че в това време Прищина може да понижи наличието на специфичните полицейски елементи, в случай че " нападателните екстремисти " прекратят безредиците си.

" Мисля, че това е пътят напред, дружно с натоварен разговор за осъществяване на съглашението, а ние имаме съглашение, което би трябвало да осъществим ", посочи Курти.

Косовският министър председател е безапелационен, че " Европейският съюз е най-важният план за мир и разцвет след Втората международна война " и че се е включил към разговора със Сърбия, тъй като " той е проведен от Европейския съюз, който улеснява този диалог “.

БГНЕС напомня, че наскоро американският делегат за Западните Балкани Габриел Ескобар съобщи, че „ в случай че Косово желае да се приближи до Европейски Съюз и НАТО, ще би трябвало да даде повече автономност на общините с преобладаващо сръбско население. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР