Космически цени на черешите на прага на сезона.Все още по

...
Космически цени на черешите на прага на сезона.Все още по
Коментари Харесай

279 лева за килограм череши?

Космически цени на черешите на прага на сезона.

Все още по сергиите мъчно можем да намерим български череши. Български и гръцки ягоди обаче към този момент има, оповестява Нова телевизия. Сезонът на черешите обаче стартира с цени от 279 лева за кг. Или най-малко за такива галактически цени алармират консуматори в обществените мрежи.

В началото на сезона предходната година кг череши на едро се предлага на атрактивната цена от 10.80 лева Ягодите тогава се продават на едро за 5.63 лева./кг.

„ Златните череши” от 279 лева шокират както производителите, по този начин и потребителите. Проверката по пазарите обаче не откри от тях. Според производителите най-скъпите плодове при започване на сезона потеглят от Норвегия – на 25 евро за кг. От Турция сладкият плод доближава до тържищата до 8-9 евро.

Плодове, родно произвеждане, към момента са малко по пазарите. Затова постоянно търговците предложили гръцки ягоди и череши като български на по-високи цени.

Ако въпреки всичко решим да купуваме, би трябвало да сме извънредно деликатни с цените, защото постоянно посочените на етикетите са за половин вместо за кг, а стотинките са написани с дребни числа. Така първите сладки плодове за сезона могат да ни се сторят още по-солени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР