Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци.

...
Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци.
Коментари Харесай

Не пазарувайте от багажници на коли или крайпътни търговци, съветва БАБХ

Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци. За това прикани шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

За идните Коледни и Новогодишни празници инспекторите вършат инспекции на комерсиалната мрежа за недоборсъвестни търговци. От организацията обаче разчитат и на сигнали на жители. За задачата работи и горещия телефон 0700 122 99.

Опасността от консумация на непроверени храни е доста огромна, предизвести шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев пред " Дарик ".

„ Звучи все едно от едно време си купуваме някаква храна, която е на баба ни, дядо ни... някакви такива митове! Само че тази храна и това месо ние не сме дали гаранция за него. Ние даваме гаранция в магазина, тъй като знаем от коя плантация е, кой е производителят, какви имунизации са направени, какви проучвания са направени, дали тези животни са лекувани, били ли са заболели преди този момент. Представете си какво става, в случай че имате едно прасе у дома и то се разболее. Лекувате го един-два дни с антибиотици. След това виждате, че то няма да се оправи. Изразът е приколват го и в случай че си го ядат сами, живи и здрави, само че в случай че го продават е огромният проблем. Защото тук се явява казусът и с антимикробна устойчивост, за която сте чували, и ние нищо не можем да кажем. Затова такова нещо не би трябвало да се прави “, сподели Илиев.

По думите му българите би трябвало да пазарят единствено от сигурни магазини и да купуват следени артикули.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР