Космическата станция Тянгун-1 приключи своя живот в земната орбита и

...
Космическата станция Тянгун-1 приключи своя живот в земната орбита и
Коментари Харесай

Тянгун-1 изгоря над Тихия океан

Космическата станция " Тянгун-1 " завърши своя живот в земната орбита и падна в Тихия океан в 3.16 часа българско време, оповестиха за NOVA от оперативния център във Военноморското учебно заведение във Варна.

По-голямата част от 8-тонния уред изгоря при триенето в долните пластове на атмосферата, допълват от Китайската галактическа организация.

Падането на " Тянгун-1 " се следеше зорко от целия свят. Основните опасения бяха корабът да се удари в обитаемо място. Имаше догатки, че парчета до 300 кг могат да се стоварят на Земята с висока скорост.

У нас редица изтъкнати астрономи наблюдаваха последните часове на галактическия уред. Пред камерите на NOVA доцент доктор Алексей Строев от Института за галактически проучвания към Българска академия на науките успокои, че няма заплаха възможните останки да са токсични, защото по-голямата част от отровите изгарят а атмосферата.

Военните сътвориха специфичен действен щаб по наблюдението на обекта. Министър Красимир Каракачанов ангажира химически модули от армията, които трябваше да се намесят, в случай че отломка от " Тянгун-1 " беше паднала на територията на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР