Корупцията и проблемите, свързани с организацията на работа в различните

...
Корупцията и проблемите, свързани с организацията на работа в различните
Коментари Харесай

Няма такъв европейски град! Половината от жертвите на пътя в София са пешеходци

Корупцията и проблемите, свързани с организацията на работа в другите институции, виновни за сигурността на придвижване по пътищата, би трябвало да бъдат решени от държавното управление. Това сподели пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

" Правителството отхвърля да се занимава с тях. Те трансферират казуса и споделят – камери, повдигнати пешеходни пътеки, законодателство, по-високи санкции, само че нито един от тези два казуса не могат да бъдат решени с ограниченията, които те ни оферират. На бюрото на министър Денков стои от първия ден, в който стана министър-председател, пътната карта на Института за пътна сигурност, с която ние сме подготвени да поемем отговорността да понижим жертвите на годишна база с сред 50 и 100 индивида. Ако ние сложим ред на пътя, ще сложим ред в цялото общество “, сподели Богдан Милчев.

По отношение на така наречен “умни “ светофари в София, Богдан Милчев изясни, че са въведени през 2010 година

" Оказва се, че при тази умна транспортна система софтуерът не се поддържа, не може да се мине без човешкия фактор и тя не действа дейно ", добави някогашният началник на КАТ-София.

По думите му, пешеходците в София са извънредно уязвими. 50% от всички жертви на пътя са пешеходци, посочи Милчев.

" Няма град в Европа, в който в подобен % да умират пешеходци, което значи, че ние имаме проблем с инфраструктурата, имаме проблем с държанието на самите пешеходци, имаме проблем с държанието и контрола на самите водачи. За всичко това би трябвало вкупом да се влияе, да има стратегия, да се проучва ", изясни Богдан Милчев.

Според него неналичието на визия на тези, които ръководят транспортната система, рефлектира върху това България да продължава да дава недопустимо доста жертви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР