Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това каза в

...
Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това каза в
Коментари Харесай

Експерт: Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира

Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVANEWS вирусологът проф. Радостина Александрова.

„ Това, че свалихме маските е добре, пониженото тестване обаче не е добре, тъй като ние би трябвало да следим и да знаем какво се случва с вируса и по какъв начин се трансформира геномът му. Пандемията не е завършила, вирусът остава измежду нас. За благополучие имаме задоволително познания и средства, с цел да можем да продължим да живеем обикновено. На 13 април на последната си конференция СЗО означи най-ниския интервал на смъртни случай с ковид. Има страни, в които обаче той остава деен ”, изясни тя.

Проф. Александрова добави, че остават рекомендациите на управляващите за слагането на трета бустерна доза от имунизацията.

„ Интензивното разпространяване на вируса демонстрира, че той продължава да натрупа разновидности, в каква посока тъкмо, не е ясно. Следващият вид не знаем дали ще се популяризира по-добре, само че несъмнено ще бяха по-успешно от имунния отговор. COVID-19 не се самоунищожава ”, сподели още вирусологът.

Според Радостина Александрова не е изключено през есента да има ново активизиране на болестта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР