Корнелия Нинова на трибуната. Сн. БГНЕС Програмиран скандал избухна в

...
Корнелия Нинова на трибуната. Сн. БГНЕС Програмиран скандал избухна в
Коментари Харесай

Оскърбления на Нинова към Борисов провокираха изгонването й от пленарна зала


Корнелия Нинова на трибуната. Сн. БГНЕС

Програмиран скандал избухна в Народното събрание поради настояването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова министър председателят Бойко Борисов да пристигна и обясни изказванието си, че в Народното събрание има хора, които се занимават с наркотрафик. Предложението бе отхвърлено от болшинството, след което Нинова излезе да чете декларация по този мотив, само че ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) я в профил от пленарната зала с претекст, че " оскърбява " депутатите и премиера.

Тогава социалистите започнаха да скандират " оставка " и да тропат по банките, което предизвика Главчев да в профил и Антон Кутев от Българска социалистическа партия за две съвещания. Впоследствие и депутатите от Движение за права и свободи напуснаха пленарна зала, заради което съвещанието бе прекратено, а в това време от Българска социалистическа партия започнаха да събират подписи за премахване на парламентарния началник Главчев от поста му. Това е второ следващо упражнение на алените в този парламент, което още веднъж няма да даде резултат.

Нинова към ГЕРБ: Защо се подлагате на това угодничество поради Борисов

" Разбирате ли какво вършиме с гласуването и държанието си по предлагането ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди обществено, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от пандизчии, и вие оправдавате това ", съобщи от трибуната Нинова в " оскърбителната " декларация.

" Вие оправдавате това изявление с четене на вестници ", обърна се Нинова към ГЕРБ и " Обединени патриоти ".

" Моля да се замислите за какво поради този човек се подлагате на това угодничество, нямате ли достолепие на народни представители, които същият този човек е наричал безделници?!
Цитирам премиера, който сподели, че сме безделници. Не позволявате ли по този метод да бъдат издавани присъди авансово, сходна на тази, която Цветанов произнесе против лекарите и България беше наказана по тази причина и целият български народ заплаща за това. Какво е това? Тотално нарушение на правилата на правовата страна, в която никой няма право да издава присъди, до момента в който българският съд не се произнесе. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да разрушава институциите ", попита още Нинова.

Главчев: " Оскърбявате Народно събрание и членовете на Министерски съвет. Не сте на пленум на Българска социалистическа партия "

Председателят на Народно събрание Димитър Главчев я прекъсна: " Предупредих Ви, че ще Ви лишава думата и на съображение член 162, алинея първа, ви премахвам от съвещанието. Народен представител, който оскърбява Народното събрание и членовете на Министерски съвет... Не сте на пленум на Българска социалистическа партия! ".

Нинова обаче отхвърли да напусне трибуната на Народно събрание, по тази причина Главчев даде 10 минути отмора и свика ексклузивен председателски съвет.

След като съвещанието бе възобновено, Народното събрание спря работа още веднъж поради липса на кворум. Депутатите от Движение за права и свободи напуснаха залата, защото стартира разискване на законопроект на левицата, без да има представител на вносителите. Депутатите трябваше да разискват промени в Закона за приватизацията и следприватизационния надзор. С измененията се планува възбрана за приватизация освен на предприятия от забранителния лист, само че и на техни обособени елементи. Включването като точка първа в дневният ред на законопроекта на Българска социалистическа партия беше подкрепено с цялостно единогласие при започване на пленарния ден, пред експлоадирането на абсурда.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява, че няма безусловно никакви учредения да се желае оставката на парламентарния ръководител Главчев, тъй като " той се придържа към правилника ". Цветанов също счита, че с декларацията, която прочела от трибуната, Нинова е отправила провокация към Българска социалистическа партия и засегнатост към депутатите от ГЕРБ, към премиера и министрите. Ето за какво решението на Главчев да в профил Нинова и Кутев от пленарната зала не е цензура, заключи Цветанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР