INSAIT отпуска четвърт милион лева за стипендии на изявени студенти

...
INSAIT отпуска четвърт милион лева за стипендии на изявени студенти
Коментари Харесай

Нови възможности за магистри: INSAIT отпуска четвърт милион лева за стипендии

INSAIT отпуска четвърт милион лв. за стипендии на изявени студенти от магистърската стратегия „ Логика и логаритми “ във Факултета по математика и информатика /ФМИ/ на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тази сума е обезпечена от дарения и включва 5 стипендии на стойност 50 000 лв. всяка за интервал от 18 месеца. Стипендиите предизвикват изявени младежи, които да останат и намерят развиване в България в региона на осведомителните технологии и изкуствения разсъдък .

Основната задача на INSAIT е да нарежда България като водеща софтуерна дестинация в международен мащаб , място където се правят проучвания на най-високо равнище и където се основават високотехнологични компании въз основата на тези проучвания. За постигането на тази задача е основно построяването на топ експерти със мощно университетско обучение във фундаментални дисциплини като математика и информатика на равнище бакалавър и магистър.

Програмата „ Логика и логаритми “ дава фундаментални познания в сферата на формалната логичност , които са основополагащи за по-нататъшно развиване в редица проучвателен посоки. Пример за едно от тях е сферата на математически способи за инспекция на редовност и сигурност на компютърни стратегии и изкуствен интелект, сфера с финансов дял от стотици милиарди и в която INSAIT работи интензивно.

Напомняме, че INSAIT към този момент поддържа двама магистър-студента в програмата „ Логика и логаритми “, като първият от тях Траян Господинов продължи научната си кариера INSAIT като докторант в гореспоменатата сфера на математически способи за доказване на основни свойства на стратегии. Вторият стипендиант – Люба Конова, също се развива сполучливо в програмата. Тя е и един треньорите на дамския народен тим по математика и приготвя девойките, които годишно носят на страната ни редица оценки. Финансовата поддръжка дава опция тези младежи да останат и да се развиват в страната, а в този момент и други ще тръгнат по техния път.

Новата самодейност на INSAIT е единствено част от общите действия сред INSAIT и ФМИ , структури на Софийския университет. Само преди 3 месеца INSAIT разгласи стипендиантската стратегия „ Explorer “ с бюджет от над 1 милиона лв. . Програмата има за цел да задържи надарените деца в България, като дава стипендии от 2 000 лв. на месец за целият интервал на бакалавърското им образование във ФМИ, компетентност “Информатика ”. Тази стратегия, както и магистърските стипендии, които започват, са обезпечени от частни дарения, най-вече от софтуерния бранш.

Анализ на ИПБ регистрират: Има по-малко жертви при произшествия от началото на годината до момента

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР