Водачът на листите на коалиция БСП за България“ в Стара

...
Водачът на листите на коалиция БСП за България“ в Стара
Коментари Харесай

Алтернативата на проекта Сглобка е национално отговорна политика

Водачът на листите на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Стара Загора и Пазарджик Драгомир Стойнев откри предизборната акция на социалистите в двата града и дружно с членовете на листата показа целите за работа в бъдещото Народно заседание. " На България е нужно държавно управление, което да отстоява българските стопански ползи и да построи обществен щит за хората ", съобщи Стойнев в Пазарджик. Той дефинира ръководещата преди изборите коалиция като инженерен план, наричащ себе си евроатлантическо държавно управление, само че носещо всички корупционни пороци на модела „ ГЕРБ ”. Липсващата национална позиция на това държавно управление той разяснява като работа на непознати ползи.
В този подтекст Стойнев акцентира, че европейските избори са значими, тъй като би трябвало да изпратят в Европа нови политици, които да пазят и националните ползи на европейските жители. Според него Европа през днешния ден от ден на ден е подчинена на лобизъм и администрация, а не на ползите на нейните жители. Водачът на листата акцентира, че задачата на Българска социалистическа партия на изборите за Европейски парламент е мощна, обществена и политически ангажирана Европа.
Усилията на социалистите в идващия парламентарен мандат в България пък ще са ориентирани към налагане на родолюбива и национално виновна политика във всички сфери - от образованието, през стопанската система и енергетиката, до външната политика. „ На фона на новите демократи, бързо „ сдружили се с ГЕРБ “, и на този на новите патриоти, по нищо различаващи се от старите, Българска социалистическа партия стои рационално и устойчиво “, акцентира Стойнев.
Според Петя Цанкова, регионален ръководител на Българска социалистическа партия – Пазарджик и номер две в парламентарната листа, това, което се случи в последните месеци легитимира задкулисието и узакони корупцията.
В Стара Загора Стойнев настоя страната неотложно да подсигурява производството на електрическа енергия от въглища в комплекс „ Марица изток “ през идната една година, като включи два от блоковете на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ в контролирания пазар. По думите на Стойнев, който е и някогашен министър на енергетиката, в актуалната обстановка това е единственото рационално деяние от страна на държавното управление, което ще даде сигурност. Той подчертава върху основната роля на партията за отсрочване на либерализацията на пазара на ток за бита. Стойнев акцентира, че Българска социалистическа партия ще работи за дълготрайно решение за комплекс „ Марица изток “.
„ Българските миньори не желаят благодеяние. Те желаят с почтен труд да изхранват своите фамилии “, съобщи на старта на предизборната акция Драгомир Стойнев. Своята поддръжка за претендентите на „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР в Стара Загора, даде и лидерът на листата на групировката за европейските избори Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР