Корейската компания ще покаже на автосалона в Ню-Йорк кросовър, който носи името

...
Корейската компания ще покаже на
автосалона в Ню-Йорк кросовър, който носи
името
Коментари Харесай

Лютата чушка или новият кросовър на Kia

Корейската компания ще покаже на автосалона в Ню-Йорк кросовър, който носи името Habaniro. Само една писмен знак го различава от името на фамозните люти чушки Хабанеро (Capsicum chinense Habanero Group), които се смятат за едни най-лютите в света.

Навярно с това корейците желаят да оприличат концепта си Habaniro на тази люта чушка посредством алените акценти във външноста му и евентуалните изненадващите ездови качества на машината. От друга страна съзвучието Niro и Habaniro е вероятно намек за връзка с модерните през днешния ден класове на хибридните и електрически коли.

Съдейки по единственото засега изображение, пуснато във връзка със салона от корейците, моделът дава представа за ново дизайнерско направление в компанията, обвързвано с напускането на досегашния главен дизайнер Петер Шрайер. Машината няма нищо общо във външния си тип със сегашната гама на Kia, завършена от Шрайер – изчезнала е да вземем за пример характерната радиаторна решетка вид “устата на тигъра ”.

Машината е компактна и по-скоро е от типа повдигнат хечбек. Характерно е обратното разполагане на радиаторната решетка с линията от дневни светодиодни светлини, Z-образната странична отбрана от черна пластмаса, разпростряла се от предните до задните калници, необятните задни стойки на покрива с противоположен надолнище.

Дръжките на вратите са скрити, колелата са много големички, обути с оф-роуд тип гуми, липсват страничните огледала, чиято роля вероятно играят камери. Серийното осъществяване, естествено, ще бъде много по-опростено на външен тип.

Засега от Kia не разкриват технически подробности за машината, само че намекът в името й за модела Niro, подсказва бъдещо присъствие на тока, тъй като моделът се предлага сега в два хибридни варианта и един изцяло електрически.

Kia Habaniro ще бъде оголен пред широката публика в Ню-Йорк на 17-и април.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР