Корабът Aquarius, който нашумя след като Италия затвори пристанищата си

...
Корабът Aquarius, който нашумя след като Италия затвори пристанищата си
Коментари Харесай

Малта не пусна кораба-символ на мигрантите Aquarius за презареждане

Корабът Aquarius, който нашумя откакто Италия затвори пристанищата си за него, не беше позволен и в Малта, оповестяват " Лекари без граници ".

BREAKING: #Aquarius denied entry to #Malta territorial waters and port of Valetta for resupply and crew change. No explanation provided. pic.twitter.com/vHbeY4WwLV
— MSF Sea (@MSF_Sea) June 26, 2018
На плавателния съд беше отхвърлен достъп до Ла Валета, откакто сега на него няма мигранти. Корабът е желал просто да презареди - да смени екипажа и да вземе нови ресурси. Няма и публично пояснение от малтийските управляващи за какво е наложена възбраната.
Aquarius стана прочут, откакто новото държавно управление на Италия му забрани да дебаркира с 629 избавени в Средиземно море мигранти. Корабът престоя няколко дни в намерено море, преди да му бъде разрешено да спре в пристанището на Валенсия.
От 2016 година насам корабът, който е благосъстоятелност на " Лекари без граници " и неправителствената организация SOS Méditerranéе, избавя опитващи се да стигнат от африканския до европейския бряг мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР