Контролната комисия на БСП или т.нар. партиен съд взе решение,

...
Контролната комисия на БСП или т.нар. партиен съд взе решение,
Коментари Харесай

БСП изключи Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет на партията

Контролната комисия на Българска социалистическа партия или така наречен партиен съд взе решение, че Кирил Добрев и Калоян Паргов няма да могат да вземат присъединяване в днешното съвещание на Националния съвет на левицата и да гласоподават на него. На него трябваше да се обсъдят резултатите от изборите на 2 октомври.

От партийната съпротива, от която са част Добрев и Паргов, желаеха оставката на водача Корнелия Нинова. Те проведоха и подписка за насрочването на конгрес за избор на ръководител.

Двамата опозиционери бяха осъдени от управлението на Българска социалистическа партия предходната година поради сходна обстановка с недопускане до гласоподаване, а неотдавна съдът възвърне правата им.

" Българска социалистическа партия стартира да се трансформира в фракция, в която единственото значимо нещо е какво ще каже основният шаман. Чух един парадокс, че не можело съдът да се меси в една партия. Животът на една партия стартира с решение на съда и завършва с решение на съда ", разяснява Калоян Паргов.

Паргов доъплва още, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била лидерска партия, а партия на груповия дух, в която има общ брой от водачи, които групово спорейки и дискутирайки между тях вземат решение проблемите.

В Националния съвет вземат участие 180 души, само че не всички участват на днешното съвещание. Решенията се взимат с гласовете на половината присъстващи плюс един. Опозицията счита, че този път има късмет да задейства отстраняването на Корнелия Нинова от поста на ръководител.

Още след края на изборите обаче Нинова съобщи, че няма желание да подава оставка и посочи, че оставката ѝ се желае от хора, които през цялата акция са работили против партията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР