Контролът на разходите в Програмата за развитие на селските райони

...
Контролът на разходите в Програмата за развитие на селските райони
Коментари Харесай

Контролът в програмата за селските райони е по-слаб, отколкото в останалите

Контролът на разноските в Програмата за развиване на селските региони би трябвало да е по-плътен, тъй като в нея инспекциите са извадкови, до момента в който в останалите стратегии се ревизира всеки план от началото на осъществяването, по време на осъществяването и години по-късно. Това разяснява в изявление за Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка разкритията, че хора от властта са си строили с еврофинансиране вили, представяни като къщи за посетители.

Зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев се наложи да подаде оставка откакто прокуратурата стартира следствие против него по подобен проблем.

По думите на вицепремиера е гнусно някой на виновна позиция да вземе обществени финанси и да си направи китна къща. Той добави, че би трябвало да се наблюдава и дали чиновници на фонд " Земеделие " имат съпричастност към този скандал и в случай че не им се търси наказателна отговорност, най-малко не би трябвало да работят там.

Дончев сподели, че цялостната инспекция на къщите за посетители с еврофинансиране, която към този момент стартира, ще докара до налагане на финансови корекции за тези, които не са ги употребявали по предопределение. Парите, които недобросъвестните ще би трябвало да върнат, ще се внасят в специфичен фонд и, в случай че Европейската комисия глоби България, ще се заплаща от този фонд.

Вицепремиерът успокои, че нарушаването е годно даже в случай че давностният период от пет години, в който една къща за посетители би трябвало да действа като такава, е изминал. По думите му това елементарно може да се откри като се наблюдава дали в тези пет години е внасят туристически налог, дали къщата е била записана като туристически обект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР