Контранастъплението на украинските сили, като се има предвид нежеланието на

...
Контранастъплението на украинските сили, като се има предвид нежеланието на
Коментари Харесай

Генерал разкри защо се бави украинското контранастъпление

Контранастъплението на украинските сили, като се има поради нежеланието на Запада да даде на Украйна ракети с огромен обхват и бойни самолети, върви доста добре.

 

Това съобщи пред „ Гласът на Америка “ генерал-лейтенант Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа. Ходжис означи, че през последните месеци окупаторите са се окопали добре.

 

" Разбира се, бихме желали контранастъплението да върви по-бързо, само че би трябвало да бъдем реалисти, тъй като руснаците не са си губели времето през последните няколко месеца. Те правят доста работа, минират полетата и минаването през тях е мъчно “, сподели американският военачалник.

 

Освен това Западът продължава да отхвърля да даде F-16, добави той. Ако Украйна имаше въздушно предимство, нещата щяха да са доста по-различни.

" Никога не бихме изпратили американски, немски или френски бойци да нападат без предимство във въздуха. И въпреки всичко хората са разочаровани, че Украйна не се движи по-бързо. Ние не им предоставихме въздушна мощност, не им предоставяме оръжия с огромен обхват, което би било доста потребно при унищожаването на съветската артилерия и логистика. Така че, като се има поради всичко това, те се оправят доста добре. Мисля, че Генералният щаб на Украйна направи верните корекции ", сподели Ходжис.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР