Консумацията на големи количества шоколад може да възстанови и дори

...
Консумацията на големи количества шоколад може да възстанови и дори
Коментари Харесай

Черният шоколад се отразява благоприятно и на един от най-важните органи в тялото ни

Консумацията на огромни количества шоколад може да възвърне и даже да усъвършенства зрението , откриха американски биолози.

По данни на Световната здравна организация към 1,5 милиона души страдат от късогледство .

Броят на децата и възрастните с нарушено зрение непрекъснато пораства от средата на предишния век.

Причината за това са освен обществените фактори и растящото натоварване на очите, само че и гените.

В галерията ни ТУК можете да откриете още здравословни изгоди от тъмния шоколад

 ф Thinkstock

Разпространението на късогледството кара учените и медиците да търсят нови способи за битката с отслабването на зрението , които да не изискват хирургична интервенция.

Например, потреблението на огромни количества моркови или боровинки оказват помощ на очите по-бързо да се възстановят от разнообразни контузии, само че не усъвършенстват самото зрение.

Джеф Рабин и неговите сътрудници са решили да ревизират една известна национална доктрина , че потреблението на шоколада усъвършенства работата на очите.

 ф Thinkstock

За да ревизират това, те са поканили към 30 души с обикновено зрение и късогледство. Те са създали няколко теста преди потреблението на шоколада и по-късно. Учените означават, че нито експериментаторите, нито участниците в опитите са знаели, какъв вид шоколад са похапнали и какво тъкмо е тествано , което е осигурило чисти резултати.

Оказало се, че потреблението на мрачен, а не на млечен шоколад усъвършенства работата на очите , покачва контрастността, която се демонстрира изключително при четенето на текст с малък шрифт. Силата на този резултат не е била огромна, само че тя не е изчезнала при всички вероятни инспекции. Това приказва в интерес на шоколада, който в действителност оказва помощ на очите.

 ф Thinkstock

В галерията ни ТУК можете да откриете още здравословни изгоди от тъмния шоколад
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР