Консултативният съвет по пътна безопасност към Столичната община, в който

...
Консултативният съвет по пътна безопасност към Столичната община, в който
Коментари Харесай

Настилка за намаляване на спирачния път ще пази пешеходците в София

Консултативният съвет по пътна сигурност към Столичната община, в който вземат участие над 10 неправителствени организации и специалисти от Института по пътна сигурност и КАТ, разиска нови ограничения за повишение на сигурността на пешеходците в София, оповестиха от общината.

Пред кмета Йорданка Фандъкова специалистите предложиха хрумвания за попречване на произшествия с коли:

- полагане на настилка с нараснало сцепление в зоните, където пешеходци пресичат улиците, с цел да се понижи спирачният път на колите

- потребление на ограничители, които не разрешават паркирането на коли в зоните на пешеходни пътеки за секване за гарантиране на добра видимост

- блестящо осветление на пешеходни пътеки за по-добра видимост.

" Досега са осветени 220 пешеходни пътеки, а до края на 2019 година ще бъдат осветени още 100 ", даде обещание инж. Димитър Петров, шеф на " Управление и разбор на трафика ". Приоритет при избора на пешеходни пътеки за осветление ще се дава на местата с най-интензивно придвижване и наоколо до учебни заведения и детски градини.

Съветът реши да се употребява по-широко приложената мярка по бул. " Цариградско шосе " и бул. " Алея Яворов " против отнемането на преимущество сред колите. Поставените там делинеатори се оцени, че правят добра работа, и ще бъдат инсталирани и на други оживени пътни артерии.
На идващото съвещание ще бъдат разисквани и съответни местоположения, на които да бъдат приложени утвърдените ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР