Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не

...
Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не
Коментари Харесай

Има 5 начина да се карате по-малко с партньора си

Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не може да се избегне напълно, а и не е нужно. В разногласието се ражда истината, съгласно мъдростта на античните римляни. Но в случай че се карате прекомерно доста и прекомерно яростно, това може да утежни мощно връзките ви, даже да докара връзката до край.
Ето за какво да бъдете в положителни връзки, даже когато се карате, е от извънредно огромно значение за връзката. Постоянното враждебно отношение един към различен унищожава връзката, прави я сложна, от време на време даже непоносима, като нагнетява напрежение и отрицание към колегата. Как да извършите споровете си по-поносими? Как да се карате по-малко?

Не дръжте страстите си скрити от колегата
Когато замитате проблемите под килима е обикновено напрежението да се натрупва, до момента в който доближи точка на шупване. Тогава споровете са по-ожесточени, тъй като сте натрупали прекалено много. Казвате неща, за които съжалявате след това. Изваждате причини от от дълго време забравени и отминали обстановки, които обаче сте таили в мислите си и в този момент ги натяквате. Това са все неверни тактики, които утежняват споровете и връзката.

Успокойте се, преди да обсъждате проблем
Когато сте афектирани е постоянно неприятна концепция да започнете разискване на проблем. Трябва да се успокоите добре преди този момент, да обмислите какво ще кажете, какъв тъкмо е казусът и да помислите и за възможни решения. Чак по-късно започнете спор, в случай че това се постанова, само че не го правете, до момента в който сте ядосани.

Определете повода, която води до спорове
Каквато и да е повода за възникването на съответния спор или спор, под него постоянно стои един изконен блян, битка за превъзходство, която е главен мотор на неразбирателствата сред сътрудниците в една двойка. Всеки желае да е прав. Всеки желае неговото мнение да бъде чуто, признато и да бъдат наложени неговите правила, малко или доста. При някои хора егото е по-силно изявено, в сравнение с при други. Това обаче не пречи и при хора с по-слабо изявено его градусът на напрежението да се покачва.

Опитайте се да не бъдете прекомерно сериозни или отбранителни
Крайностите са нездравословни. Това важи за всяка обстановка в общуването, изключително в споровете. Ако изпадате в крайности, това крие риск от утежняване на връзките с течение на времето. Прекомерната рецензия е деградивен детайл от връзката. Ако непрекъснато нападате колегата си с рецензии, не очаквайте, че той ще понася това постоянно. Обикновено това е рецепта за преустановяване на връзки. Заемането на отбранителна позиция, в която в никакъв случай нямате мнение също е измежду пагубните за връзките предпоставки.

Не се стремете да спечелите рунда непременно
Ако всякога се пробвате да наложите мнението си, да се окажете прави в разногласието, да спечелите борбата и да натриете носа на колегата си, не се учудвайте, в случай че сред вас се разтваря все по-голяма бездна с времето. Това е една от сериозните предпоставки за раздор в връзките. Избягвайте такова държание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР