Компютърният специалист Кристиян Бойков е търсил в източената информация на

...
Компютърният специалист Кристиян Бойков е търсил в източената информация на
Коментари Харесай

Хакерът Бойков търсил данните на Пеевски, Борисов и Цацаров

Компютърният експерт Кристиян Бойков е търсил в източената информация на Национална агенция за приходите данните на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Сотир Цацаров и на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестиха от прокуратуратата. От държавното обвиняване не престават да настояват, че Бойков е виновен за хакването на системата на данъчните.

Тримата огромни

От известието не излиза наяве за какво 20-годишният компютърен експерт е търси данните на Борисов, Цацаров и Пеевски. Търсенията са правени в интервала 10-12 юли преди източената информация да бъде изпратена до медиите.

„ На служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в тази база данни с единни цивилен номера на няколко лица: министър – ръководителя Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски.

Непосредствено преди този момент търсене е осъществено търсене с единните цивилен номера на други две лица, както и за адвокатска адвокатска фирма „ Авиора консулт “. Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, наричан „ Търсене за бивол “. След тези дейности от него е осъществено търсене в базата данни на Национална агенция за приходите с единния цивилен номер на Емил Радев – евродепутат. Резултатите от тези търсения са обменяни от Бойков с друго лице”, настояват от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР