Компанията за международен товарен транспорт "Дискордиа" планира на стойност 350

...
Компанията за международен товарен транспорт "Дискордиа" планира на стойност 350
Коментари Харесай

Дискордиа очаква приходи от 125 млн. лв. за 2018 година

Компанията за интернационален товарен превоз "Дискордиа " възнамерява на стойност 350 млн. лева и наемането на 1500 нови служащи в идващите пет години. Основателят и изпълнителен шеф Христо Христов регистрира, че за последните пет години компанията е вложила в бизнеса си 130 млн. лева и е разкрила 700 работни места. Само за тази година компанията ще наеме 250 души, като досега на 215 е обезпечена работа.

Шофьорите наброяват към 700, само че от мениджмънта регистрират, че намирането на дипломиран личен състав е много мъчно. "10 пъти се е разраснала промишлеността, демографските проблеми също оказват въздействие, както и има потребност от възстановяване на имиджа на специалността ", означават шефовете на "Дискордиа ".

"Браншът способства с размер от 6.5 милиарда евро на пазара, като се включат и другите типове превоз приносът доближава 8-9 милиарда евро ", пресметна Христов.

Той чака идното въвеждане на тол системата за тежкотоварните коли да усети освен от фирмите, само че и от техните клиенти. "Нашата цена ще се трансферира и върху нашите клиенти ", обясни Христо Христов.

През миналата година приходите на компанията са се нараснали с 44% до 88.3 милиона лв., а прогнозите им са през тази година те да се усилят до 125.2 милиона лв..

Целта на компанията е в края на 2022 година да разполага с 1380 автомобила. За същия интервал от "Дискордиа " възнамеряват приходите от целия им бизнес, включващ логистика и спедиция, да доближат над 346 милиона лв..

Компанията е основана през 1992 година, като все още тя има офиси в София, Варна, Русе, Бургас, както и в Украйна и Румъния.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР