Компанията реагира на появата в мрежата на първите резултати от

...
Компанията реагира на появата в мрежата на първите резултати от
Коментари Харесай

MediaTek реагира на съобщенията за прегряване и тротлинг на Dimensity 9300

Компанията реагира на появяването в мрежата на първите резултати от теста на тротлинга на чипа в смарт телефона vivo X100 Pro. Според производителя на тази SoC изводите за прегряването на новия чип са прекомерно пресилени. Процесорът се държи по този начин, както е планувано – само че методологията за тестване би трябвало да бъде изменена.

Компанията не отхвърля, че процесорът понижава тактовата периодичност при повишение на температурата, само че отбелязва, че всички модерни смарт телефони са оборудвани с такава система за терморегулация. Използването ѝ е належащо, с цел да се поддържа температурата на устройството „ в приемлив/безопасен диапазон “. MediaTek смята, че най-хубавият метод за оценка на степента на тротлинга се състои в сравняването на две мобилни устройства „ лице в лице “, а не в публикуването на някакви данни изцяло изолирано от другите смарт телефони.

Според MediaTek, с помощта на архитектурата си Dimensity 9300 ще получи „ доста по-висок оптимален и междинен резултат “ от конкуренцията, в случай че тестванията са „ извършени вярно и разумно – при идентична температура на корпуса на мобилните устройства “, като чипът е в положение да „ усъвършенства изчислителната продуктивност “ по време на теста. Вероятно компанията загатва, че процесорът ще се охлади и ще доближи по-високо равнище на продуктивност, откакто честотата бъде понижена.

По създание MediaTek загатва, че нейният чип Dimensity 9300 даже в режим на тротлинг обезпечава по-висока продуктивност от другите сходни SoC при еднакъв % на понижаване на тактовата периодичност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР