Компанията производител на камиони с алтернативно задвижване Nikola обяви, че

...
Компанията производител на камиони с алтернативно задвижване Nikola обяви, че
Коментари Харесай

Nikola изтеглят всичките си е-камиони заради риск от пожар

Компанията производител на камиони с различно задвижване Nikola разгласи, че изтегля за незабавен ремонт всичките си създадени досега електрически возила и стопира продажбите поради поредност пожари, оповестява " Ройтерс ".

Контекст : Ако името ви е познато, не бъркате. Nikola е същата компания, която се забърка в голям скандал, откакто стана ясно, че нейният е-камион не е бил в положение да се движи самичък по време на фотосите на промоционалното му видео и по тази причина фрагментите са били направени при втурване по хълм. Това докара на създателя на компанията и арест.

Очевидно дори и с работещи батерия и електродвигател возилата си остават проблематични.

" Сложна машинация ". Акциите на Nikola потънаха след сразяващ отчет

Hindenburg Research изобличиха редица лъжливи изказвания на компанията и създателят ѝ

Детайли : Още през юни няколко камиона в централата на Nikola във Финикс се възпламениха. Един от тях по-късно беше подложен под наблюдаване и пламна наново.

Според външно следствие случаите са провокирани от приключване на охладителна течност вътре в акумулатора. От Nikola са стигнали до евентуалния му източник и работят по отстраняването на казуса.
 GM се отхвърли от инвестиция в Nikola
GM се отхвърли от инвестиция в Nikola

Акциите ѝ потънаха след новината

Междувременно, обаче, всички 209 създадени камиони би трябвало да бъдат спрени от употреба. Собствениците им са посъветвани да паркират возилата си навън.

Какво следва : Водени от някогашен управител от GM, Nikola взеха решение да пренасочат напъните си към камионите с водородно задвижване.

Въпреки това, от компанията към този момент на няколко пъти предизвестиха, че идващите 12 месеца ще са сериозни поради потребността от спомагателен капитал. Горящите камиони сигурно не оказват помощ в този случай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР