Компанията може да построи сграда с разгънатата застроена площ до

...
Компанията може да построи сграда с разгънатата застроена площ до
Коментари Харесай

"ФНИ България" подписа предварителен договор за строеж в "София тех парк"

Компанията може да построи постройка с разгънатата застроена повърхност до 35 хиляди кв. м

Още по тематиката
Другият участник в търга е отдръпнал офертата си непринудено

Държавата ще получи съвсем 10 млн. лева от право на градеж на офис постройка. Без съревнование за същото взе съвсем на половина по-малко

Останалата сума би трябвало да се преведе до три дни след сключване на окончателния контракт, което се чака да стане до края на годината.
" Фонд за недвижими парцели България " подписа прелиминарен контракт за придобиване право на градеж на офис постройка в " София тех парк ", откакто в края на май завоюва търга с оферта за 9.7 млн. лева Това излиза наяве от съобщение, подадено от общественото сдружение до Българска фондова борса. Според изискванията на процедурата компанията има 10 дни да заплати 10% от цената. Останалата сума би трябвало да се преведе до три дни след сключване на окончателния контракт, което се чака да стане до края на годината.

Изискванията плануват също 30% от бъдещите площи да бъдат резервирани авансово от компании, които имат изследователска и развойна активност в някоя от фокусните области на парка. От " ФНИ България " не разясниха с кои компании имат договореност и не дадоха спомагателна информация, като споделиха, че със " София тех парк " имат споразмение за конфиденциалност.

Какво следва

Договорът дава на компанията право на градеж в Зона 2 на парка, която се намира на ъгъла на булевардите " Цариградско шосе " и " Асен Йорданов ". Целият терен, върху който се отстъпва право на градеж, е 8140 кв. м, само че застроената повърхност на бъдещата мултифункционална административно-обслужваща постройка ще бъде 4395 кв. м, като вложителят се ангажира да обезпечи озеленяването и алеите към нея. Компанията може да построи постройка с разгънатата застроена повърхност до 35 хиляди кв. м, както и под земята паркинг на две равнища с обща застроена повърхност до 16 хиляди кв. м.

До 10 дни вложителят би трябвало да внесе 10% от препоръчаната цена, т.е. 965.2 хиляди лева Останалата сума ще бъде платена след сключване на окончателния контракт, което съгласно " ФНИ България " ще стане в границите на годината. Преди това компанията би трябвало да изготви идейни планове и да приготви други документи, които да съгласува със " София тех парк ". Проектът се планува да бъде приключен в период до 5 години.

Едно от основните условия е най-малко 30% от офис площите в постройката да бъдат заети от проучвателен и развойни компании в предпочитаните области за парка - науки за живота, осведомителни технологии и чиста сила. Според изискванията на процедурата все още имената на тези бъдещи наематели би трябвало да са ясни, въпреки че не се афишират обществено. " София тех парк " ще регистрира дали условието се извършва най-малко два пъти годишно.

Конкурсът

Единственият аршин в състезанието за право на градеж беше цената, като претендентите не можеха да оферират по-малко от 7.5 млн. лева В процедурата участваха още две компании. Едната беше " Армада реалти инвест " - дъщерна на сдружението за рискови вложения " Армада кепитъл " (създадено преди година от няколко от членовете на борда на Endeavor), която предложи 8.4 млн. лева Вторият претендент беше " Делта кепитъл риъл естейт " с оферта за 9 млн. лева Компанията е благосъстоятелност на " Делта кепитъл инвестмънтс " на финансовия министър от държавното управление на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев, неговият заместител Красимир Катев и братът на Милен Велчев - Георги.

Победителят " ФНИ България " е едно от огромните борсово търгувани сдружения със специфична капиталова цел с пазарна капитализация 45 млн. лева Портфейлът му включва два огромни бизнес парцела в София, както и други вложения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР