Спешен лекарски консилиум се свиква в Словакия в понеделник във

...
Спешен лекарски консилиум се свиква в Словакия в понеделник във
Коментари Харесай

Роберт Фицо е между живота и смъртта, обмислят да го преместят в Братислава

Спешен лекарски консилиум се привиква в Словакия в понеделник във връзка със здравословното положение и съответстващото лекуване на простреляния Роберт Фицо, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на локална медия.

Медиците ще разискват и възможното пренасяне на премиера, който съгласно изказвания на политици в Словакия и чужбина е „ сред живота и гибелта “, от болничното заведение „ Фр. Д. Рузвелт “ в град Банска Бистрица, където беше опериран, в лечебно заведение в столицата Братислава. Информацията е на публичната телевизия РТВС, отбелязва Ройтерс.

Новоизбраният президент на страната Петер Пелегрини удостовери през вчерашния ден, че положението на Фицо е устойчиво, само че „ доста тежко “.

Вицепремиерът Роберт Калиняк пък съобщи, че министър председателят на страната е в тежко положение и е прекомерно рано да се каже дали ще се възвърне. „ За страдание към момента не мога да кажа, че печелим или че прогнозата е позитивна, тъй като степента на пострадванията, породени от четирите огнестрелни рани, е толкоз огромна, че на организма все по този начин ще бъде мъчно да реагира ", съобщи Калиняк.

„ Молим се за премиера и поддържаме Словакия “, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан пред публичното радио

„ Пожелаваме му бързо възобновяване и завръщане на работа. Роберт Фицо е сред живота и гибелта. “

16 май 2024, 13:53

Обвиниха нападателя на Фицо, грози го пожизнен затвор. Мотивът наподобява е политически


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР