Днес руският лидер Владимир Путин е на посещение в североизточния

...
Днес руският лидер Владимир Путин е на посещение в североизточния
Коментари Харесай

Търговски натиск на Путин в края на посещението му в Китай

Днес съветският водач Владимир Путин е на посещаване в североизточния град Харбин. Това е последният ден от визитата му, целящо да насърчи извънредно значимата търговия с Китай и да завоюва по-голяма поддръжка за военните си старания в Украйна.

Путин дойде в четвъртък на първото си пътешестване в чужбина след преизбирането си през март и се срещна с президента Си Дзинпин за диалози, в които водачите показаха връзките на страните си като стабилизираща мощ в един безреден свят.

Стратегическото партньорство сред Китай и Русия се задълбочи след нахлуването в Украйна, а Пекин отхвърли изказванията на Запада, че подкрепя военните старания на Москва.

Китай също по този начин предложи извънредно значима избавителна линия за изолираната съветска стопанска система, като след нашествието търговията процъфтява и съгласно данни на китайските митници през 2023 година ще доближи 240 милиарда $.

Пътуването на Путин до Харбин, именуван още " Малката Москва " е част от напъните за подсилване на тези стопански връзки.

Разположен единствено на няколкостотин километра от границата с Русия, градът от дълго време служи като основен център за трансгранична търговия и културен продан.

Руският президент ще участва на церемонията по откриването на руско-китайско комерсиално ревю през днешния ден, заяви московската държавна осведомителна организация ТАСС, и ще бъде съпроводен от Хан Джън, вицепрезидент на Китай.

По-късно денем Путин ще даде конференция за съветските медии./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР