Компанията HNA Group, чийто собственик – Уанг Джиян, починал при

...
Компанията HNA Group, чийто собственик – Уанг Джиян, починал при
Коментари Харесай

Загина шефът на фирмата концесионер на летище „Пловдив”

Компанията HNA Group, чийто притежател – Уанг Джиян, умрял при безразсъден случай през днешния ден в Прованс (Франция), в действителност е новият концесионер на летище „ Пловдив”. Договорът трябваше да бъде подписан на 15 юни, само че беше отсрочен с един месец. Причината е неналичието на задоволително време за окомплектоване на документите.

До момента от компанията не са излезли с публична информация каква ще е ориста на контракта. Според експерти не е изключено след мистериозната гибел на Уанг Джиян компанията да се откаже от инвестицията в Пловдив.

Очаква се тематиката да бъде разисквана на следващия ден на държавно равнище, защото на публично посещаване в България идва министър председателят на Китай Ли Къциян.

Уанг Джиян е основна фигура за HNA Group. Той съумява да я трансформира в една от най-големите китайски компании с активи в авиацията, туризма и финансите.

Концесията на летище „ Пловдив” беше дадена на HNA Group в края на месец март т.г. Тя планува летището във втория ни по величина град да е за период от 35 години. За този интервал концесионерът се задължава да влага в аеропорта 70 млн. EUR.

HNA Group е с мажоритарен дял в Deursche Bank, хотелската верига Hilton и небостъргачи в Лондон. Има над 400 000 чиновници в целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР