Компанията Гугъл заяви, че според нея хакери, подкрепяни от севернокорейското

...
Компанията Гугъл заяви, че според нея хакери, подкрепяни от севернокорейското
Коментари Харесай

Гугъл: Хакери опитват да се доберат до разработки в киберпространството

Компанията Google съобщи, че съгласно нея хакери, подкрепяни от севернокорейското държавно управление, се показват за блогъри по компютърна сигурност и употребяват подправени сметки в обществените медии, с цел да откраднат информация от откриватели в областта на киберсигурността, съобщи Асошиейтед прес.
Компанията не посочи до каква степен сполучливи са били опитите на хакерите или каква информация е могла да бъде компрометирана. Според специалисти офанзивите отразяват напъните на Северна Корея да усъвършенства киберспособностите си и да може да компрометира отбраната на необятно употребявани компютърни артикули като интернет браузъра Гугъл Chrome и операционната система Microsoft Windows 10, разясни Българска телеграфна агенция.
Макар че Пхенян отхвърля да е забъркан, Северна Корея е свързвана с огромни хакерски атаки в предишното, като тази от 2013 година, парализирала финансовите институции на Южна Корея, или тези против "Сони пикчърс " през 2014 година и с вируса "Уонакрай " през 2017 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР