Компаниите зад големите социални мрежи продължават да отричат, че извършват

...
Компаниите зад големите социални мрежи продължават да отричат, че извършват
Коментари Харесай

Социалните мрежи отричат за цензура над свързаното с Палестина съдържание

Компаниите зад огромните обществени мрежи не престават да отхвърлят, че правят скрита цензура над наличието, обвързвано с спора в Палестина. За това предава през днешния ден CNBC, цитирайки публични лица от Близкия изток и публицисти. Според огромните софтуерни компании изказванията, че „ избран глас “ по отношение на спора бива редовно и преднамерено скриван, не дават отговор на истината.

Един от огромните критици в тази ситуация се явява йорданската кралица Рания, която е уверена, че става дума за умишлена цензура.

„ Почти невероятно е да докажеш, че си цензуриран или заглъхнал. За потребителите е мъчно да имат вяра на платформи, които управляват наличието им от сенките “. Това мнение показва кралицата по време на неотдавна провел се уеб конгрес в Доха. Според отчет на Human Rights Watch, тези уеб сайтове са подложени на критика остро поради това, че разчитат прекомерно доста на автоматизирани принадлежности за премахването на наличието, обвързвано с Палестина.

CNBC привеждат, че на фона на про-палестинските и про-израелски гледни точки и разбори, мнозина се обръщат към обществените мрежи за информация. В същото време обаче Израел не разрешават отразяването на спора от мястото на събитието. Изданието привежда свидетелства на свои източници, съгласно които про-палестинско наличието или такова идващо от палестинци, бива скривано в Instagram. То идва при потребителите по-късно или бива смесено небрежно в историите. Други сходни изявления биват напряко изтривани с довода за нарушаване на политиките на уеб страницата. Източниците на медията предават, че скриването (shadow banning) на изявленията в Instagram не е почнало на седми октомври. На тази дата бойци на Хамаз нападнаха мирни израелски жители и беше обещано началото на спора. Подобни дейности от страна на Instagram са били следени и преди три години при изселването на фамилии от източен Йерусалим.

Доклад на Human Rights Watch от декември предходната година показва, че Meta, нееднократно е забранявала наличие, обвързвано с Палестина. Документирани са серия от случаи, свързани с компанията зад Фейсбук и Instagram в това отношение, твърди отчета.

„ Политиките и практиките на Meta нееднократно са заглушавали гласовете в поддръжка на Палестина и палестинските права. Това става на фона на засилваща се вълна от цензура в обществените мрежи и по-точно Фейсбук и Instagram “, твърди отчета. От Meta отхвърлят изказванията на организацията и всичко е в интерес на сигурността на потребителите.

„ Политиките ни са направени тъй че да дадат на глас на всеки до момента в който в това време опазваме платформата ни сигурна. Признаваме, че вършим и неточности, които може да са обезсърчаващи за хората. Но внушенията, че преднамерено и редовно подтискаме избрани отзиви са неистина “, споделят от Meta за CNBC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР