Комисията за защита от дискриминация се самосезира по случая с

...
Комисията за защита от дискриминация се самосезира по случая с
Коментари Харесай

КЗД проверява случая с медсестрата, тормозела дете в детска градина

Комисията за отбрана от дискриминация се самосезира по случая с детска градина " Детска китка " в столичния кв. " Надежда ".

Припомняме, при започване на ноември здравна сестра беше записана със скрита камера да наскърбява и атакува дете от яслената група. Заради случая в детската градина бяха сложени камери за наблюдаване.

В отчет на зам.-председателя на КЗД доцент доктор Баки Хюсеинов се показва, че се е уведомил от медиите за държанието на здравна сестра. От направения от родителите запис се чуват груби реплики към детето, от които по-късно здравната сестра не се е отрекла.

Родителите виждат разлика в държанието на детето, откакто то стартира да посещава детската ясла, което съгласно тях е вследствие на стрес.

Хюсеинов показва, че в практиката по използването на Закона за отбрана от дискриминация е одобрено разбирането, че вербалното и физическото принуждение накърняват достолепието на пострадалите и основават унизителна и застрашителна среда. По тази причина той е на мнение, че публикуваните фрагменти съдържат данни за сбъднат тормоз.

Хюсеинов предлага да бъде формирано произвеждане пред Комисията по случая, в което да се открият нарушителите и да бъдат наложени плануваните в закона наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР