Комисията за защита на конкуренцията обяви, че ще проучи скандала

...
Комисията за защита на конкуренцията обяви, че ще проучи скандала
Коментари Харесай

Комисията за защита на конкуренцията се заема със скандала с фалшивото овче сирене

Комисията за защита на конкуренцията разгласи, че ще изследва абсурда с подправеното сирене, което се продава по магазините като " 100% овче ", а в действителност съдържа краве мляко.

Комисията се самосезира против производители на овче сирене за нелоялна конкуренция, оповестиха от ведомството.

Комисия за защита на конкуренцията образува служебно произвеждане за изследване на вероятно осъществени нарушавания от страна на „ Милки Груп Био “ ЕАД и „ Димитър Маджаров - 2 “ ЕООД по отношение на производството и разпространяването в комерсиалната мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, макар означението на етикета „ овче сирене “ и „ 100 % овче мляко “.

Производството е формирано след осъществено от Комисията авансово изследване, при което от Българската организация по сигурност на храните са изискани и показани информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за определяне на нарушавания и др.) за съществуване на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия, се споделя в известие на Комисия за защита на конкуренцията.

Представянето на погрешна информация по отношение на основни свойства на предлаганите артикули съставлява форма на нелоялна конкуренция.

След осъществяване на изследване според Закона за защита на конкуренцията Комисията ще се произнесе с решение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР