Комисията за сигурност и отбрана на парламента на Иран ще

...
Комисията за сигурност и отбрана на парламента на Иран ще
Коментари Харесай

Иран може да подаде жалба срещу САЩ до Съвета за сигурност на ООН

Комисията за сигурност и защита на Народното събрание на Иран ще предложи държавното управление да подаде тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Съединени американски щати, оповестява арабският сателитен канал Al Arabiya, базирайки се на изказване на представител на комисията.

 © БГНЕС
Повод за жалбата са убийствата на военачалник Касем Солеймани и шиитския пълководец Абу Махди ал Мухандис в нощта против петък.

Парламентът на Ирак заседава в неделя, когато се чака да бъде дискутирано и наличието на американските военни в страната.

По-рано беше обявено, че по отношение на последните събития Ирак към този момент е лимитирал американските военни интервенции на своята територия. Съединените щати също обявиха, че понижават дейностите си в Ирак, а НАТО разгласи, че приключва иракската стратегия за военно образование. Освен това представители на иракската шиитска милиция, чиито пълководец почина вследствие на американската офанзива, се заканиха да стартират офанзиви на базите, употребявани от американците в Ирак.

В същото време локални медии оповестяват, че Вашингтон изпраща боен транспортен съд в района на Близкия Изток с няколко хиляди пехотинци, с цел да отбрани американските ползи в района.

Международната общественост към този момент прикани Съединени американски щати и Иран да се въздържат от военни дейности.
Още по тематиката Съединени американски щати унищожиха върховен ирански боен
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР