Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Проверката на Румен Порожанов от КПКОНПИ е приключила с доклад за несъответствие

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е направила инспекция на всички декларирани данни и условия от министъра на земеделието Румен Порожанов, в това число и за лицето, за което заявява, че се намира във фактическо общуване на брачен начала. Проверката е завършила с отчет за противоречие, оповестиха в петък вечерта от пресцентъра на КПКОНПИ.
 Комисията на Пламен Георгиев с услуга към Порожанов: Подправи му декларацията
КПКОНПИ е разгласила на интернет портала си всички подадени заявления за имущество и ползи за 2018 година, на лица, заемащи висши обществени длъжности, в това число и декларацията на Румен Порожанов. В подадената от него декларация Порожанов е присъединил информация за лице, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала. Декларирал е пред Комисията, че не желае да бъде оповестена информация по отношение на лицето, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала и по отношение на имуществото и приходите на това лице, настояват от антикорупционната комисия.

От КПКОНПИ показват още, че оповестената на интернет портала на Комисията информация изцяло подхожда на подадената от Румен Порожанов декларация, " защото на страница 2-ра задълженото лице категорично е заявило, че не желае да бъде оповестена информация по отношение на лицето, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала. "

Електронната система на регистъра, при издание на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е показал, че не желае да бъде оповестена, настояват от антикорупционната комисия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР