Комисията за подготовка на Конгреса на БФС обяви, че на

...
Комисията за подготовка на Конгреса на БФС обяви, че на
Коментари Харесай

Ето какви са изискванията към кандидатите за президент на БФС

Комисията за подготовка на Конгреса на БФС разгласи, че на съвещание са признати следните Правила за издигане и вписване на претенденти за президент на БФС:

1. Кандидати за президент на БФС се издигат от Футболни клубове (ФК) – постоянни членове на БФС.

2. Предложените лица би трябвало да дават отговор на условията на Устава на БФС, което се удостоверява със съответните документи.

Когато управителният орган на ФК-член на БФС е групов, решението за издигане на кандидатура за президент се взема с нормално болшинство от всички членове и следва да бъде подписано от гласувалите.

3. Предложението се подава до БФС от представляващия ФК-член или от категорично упълномощено от него лице в интервала 15 януари – 1 февруари 2018 година и се записва в деня на постъпването му, в обособен указател в деловодството на БФС на адрес: София, ул. „ Витошко лале “ № 18.

Предложения, постъпили след 1 февруари 2018 година не се записват.

4. В 7-дневен период от внасяне на предлагането, само че не по-късно от 1 февруари 2018 година, претендентът или категорично упълномощено лице показва в деловодството на БФС следните документи:
- Свидетелство за съдимост на издигнатия претендент за присъединяване в избор по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел;
- Декларация (по образец) от претендента за президент на БФС за спор на ползи в системата на БФС (получава се от деловодството).

5. Регистрираните кандидатури се разгласяват на интернет страницата на БФС, минимум 10 дни преди датата на осъществяване на конгреса – не по-късно от 5 февруари 2018 година Публикуването се прави в сходство със Закона за отбрана на персоналните данни.

6. Документите на претендентите за президент на БФС се преглеждат от Комисията за подготовка на Конгреса за тяхната прецизност и сходство с условията на Устава. Комисията се произнася с решение, което се показва пред Конгреса на БФС.
 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР