Комисията ще даде оценка на Украйна в седем области на

...
Комисията ще даде оценка на Украйна в седем области на
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага стартиране на преговорите за членството на Украйна в ЕС

Комисията ще даде оценка на Украйна в седем области на промени в отчет, който ще послужи като основа за взимане на основното решение на срещата на върха на Европейски Съюз другия месец дали да бъдат стартирани публични договаряния за участие, прибавя Българска телеграфна агенция.

И двамата представени публични представители от Европейски Съюз обявиха, че рекомендацията на Комисията значи, че формалните договаряния с Украйна и с друга кандидатка за участие - Молдова, може да стартират през идната година.

Те въпреки всичко направиха ангажимента, че отчетът, който преглежда и напредъка към участие на други страни кандидатки, към момента не е подготвен в окончателния си тип преди формалното му издание.

Преговорите за участие нормално лишават години, преди претендентите да съумеят да изпълнят подробните правни и стопански критерии за присъединение. Освен това, в тази ситуация с Украйна, Европейския съюз изпитва опасения от приемането на страна, която е във война, показва Ройтерс.

Поддръжниците на доближаването на Украйна с Европейски Съюз обаче приказват за геостратегическа нужда от това. " Консенсусът е явен ", сподели почитан френски посланик, добавяйки, че поддръжката за Украйна в Европейски Съюз остава " доста солидна " и блокът не може да си разреши тя да загуби против Русия.

Унгария, чийто министър председател Виктор Орбан поддържа близки контакти Москва, е главен евентуален съперник на вземането на решение в интерес на Киев през декември, за което се изисква единомислещата поддръжка на всички 27 страни членки на блока, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР