Комбинацията на определен тип храни ни ката да преяждаме, тъй

...
Комбинацията на определен тип храни ни ката да преяждаме, тъй
Коментари Харесай

Тази комбинация от храни ни кара да преяждаме

Комбинацията на избран вид храни ни ката да преяждаме, защото насърчава мозъка ни към алчност. Това откриха учени от Йейлския университет, сканирайки човешкия мозък, до момента в който се храним.

При тестванията е открито, че когато ядем храни, съдържащи по едно и също време мазнини и въглехидрати, сме склонни да прекаляваме с количеството погълната храна.

Сканирайки мозъчната активност след хранене, специалистите считат, че са разкрили повода за затлъстяването при доста хора. Консумацията на мазнини и въглехидрати дружно ни кара да изпитване непрекъснат апетит за още.

Установено е също, че в случай че хапваме единствено мазнини или единствено въглехидрати, сме склонни да бъдем по-умерени с погълнатото количество храна. Но в случай че са дружно под формата на баничка или бургер, лакомията ни ще се изостри.

В опита са взели участие 206 доброволци, които е трябвало да изберат обичаните си артикули. След това са се подложили на ядрено-магнитен резонанс, с цел да се откри по какъв начин организмът им се повлиява от признатата храна.

Резултатите посочили, че комбинацията сред мазнини и въглехидрати оказва най-силно влияние върху възприятието ни за апетит, като основава и чувството за наслаждение.

Фалшивото благополучие, въпреки това, ни кара да търсим още от нездравословната храна и води до пристрастяване, сходно на пристрастяването към опиати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР