Колорадо започна с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго защитата

...
Колорадо започна с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго защитата
Коментари Харесай

Колорадо започна с успех защитата на титлата си, успешен дебют за Александър Георгиев

Колорадо стартира с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго отбраната на купата си в Националната хокейна лига. Успешен дебют за първенците направи вратарят с български корени Александър Георгиев, който беше притеглен от Ню Йорк Рейнджърс през лятото. Георгиев приключи с 15 спасявания. Артури Лехконен се отличи с два гола и асистенция, а Валери Ничушкин добави две попадения. Андрю Колиано също вкара, а Мико Рантанен изпъкна с четири асистении.

За Чикаго при цифров превес се разписаха Джонатан Тейвс и Макс Доми.

Бостън надви с 5:2 над домакина Вашингтон и също започва сезона с триумф. Давид Пастртънак приключи с гол и три асистенции, а Дейвид Крейчи добави попадение и два асистенции за гостите. Патрис Бержерон, Тейлър Хол и Хампус Линдхолм също осъществиха, а Линус Улмарк отрази 33 шайби в дебюта на новия ментор на тима Джим Монтгомъри. Антъни Манта и Конър Шери бяха точни за столичани.

Конър МакДейвид осъществя първия хеттрик за сезона и способства решаващо за успеха на Едмънтън с 5:3 над гостуващия Ванкувър. МакДейвид мина границата от 700 точки в лигата, откакто записа 4 в мача, добавяйки и асистенция. Той към този момент има 242 гола и 459 асистенции в 488 мача. Леон Драйзайтъл добави попадение и две асистенции, Даниел Нърс се отличи с гол и асистенция, а вратарят Джак Кембъл отрази 33 удара.

Канадците поведоха с 3:0 при започване на втората част, само че позволиха поврат. Джей Ти Милър беше най-полезен за гостите с гол и асистенция. Трой Тери означи втория си гол в 55-ата секунда на продължението, а Анахайм надви над гостуващия Сиатъл с 5:4 в първия си мач за сезона. Тери добави и асистенция, а Райън Стром приключи с попадения и две асистенции в дебюта за за домакините. Вратарят Джон Гибсън парира 44 удара и записа асистенция при победното попадение. Мати Бениер приключи с гол и асистенция за Сиатъл, който пропиля задатък от 4:2 в третия интервал и позволи поврат.

Срещи от постоянния сезон в националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада:

Каролина - Кълъмбъс - 4:1
Монреал - Торонто - 4:3
Вашингтон - Бостън - 2:5
Колорадо - Чикаго - 5:2
Анахайм - Сиатъл - 5:4 след продължение
Едмънтън - Ванкувър - 5:3





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР