Коломойски е един от най-известните бизнесмени в страната. През 2019

...
Коломойски е един от най-известните бизнесмени в страната. През 2019
Коментари Харесай

Разследват за пране на пари олигарха, в чиято телевизия излъчиха сериала за Зеленски

Коломойски е един от най-известните предприемачи в страната. През 2019 година той обществено поддържа Зеленски за президентските избори. Украинските управляващи са открили, че в интервала 2013 - 2020 година олигархът е легализирал повече от половин милиард украински гривни (14 млн. долара), като ги е изнесъл зад граница, употребявайки следени от него банки, предават от организация " Ройтерс ". 

Бизнесменът, който е под глобите на Съединени американски щати от 2021 година, се счита за един от класата олигарси, натрупали голямо индустриално благосъстояние след разпадането на Съветския съюз през 1991 година и притежаващи голямо политическо и икономическо въздействие. Коломойски е някогашен притежател на водещата украинска банка " ПриватБанк ", която беше национализирана в края на 2016 година в границите на излекуване на банковата система в страната.

По-рано тази година чиновници на силите за сигурност претърсиха дома му по отношение на друго следствие за злоупотреби и укриване на налози от страна на двете най-големи петролни компании в Украйна, които отчасти са били благосъстоятелност на предприемача, напомнят от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР